پارلمان ترکیه الحاق سوئد به ناتو را تصویب کرد-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

پارلمان ترکیه الحاق سوئد به ناتو را تصویب کرد

پارلمان ترکیه الحاق سوئد به ائتلاف نظامی ناتو را تصویب کرد و برای امضا به ریاست‌جمهوری این کشور فرستاد.
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۱ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 January 24
کد خبر: ۲۲۴۹۴۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ پارلمان ترکیه پس از ماه‌ها کشمکش، شامگاه سه‌شنبه رأی به عضویت سوئد در «پیمان آتلانتیک شمالی» داد و حالا «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور این کشور باید حکم الحاق این کشور شمال اروپا به ناتو را امضا کند.

از ۳۴۶ رأی نمایندگان پارلمان ترکیه، ۲۸۷ رأی موافق و ۳۵ رأی مخالف ثبت شد و بقیه قانون‌گذاران هم رأی ممتنع دادند.

پس از امضای اردوغان، مدارک الحاق سوئد به آمریکا فرستاده می‌شود.

سوئد پیشنهاد پیوستن به ناتو را از سال ۲۰۲۲ مطرح کرده، اما ترکیه می‌گوید استکهلم چتر حمایتی برای «تروریست‌ها» فراهم کرده است.

اردوغان در ۱۹ دسامبر ۲۰۲۳ هم گفته بود هرگونه پیشرفت احتمالی توسط آمریکا در زمینه توافق خریداری «اف-۱۶» با آنکارا بر نظر پارلمان ترکیه درباره پروتکل عضویت سوئد در ناتو تاثیر خواهد داشت.

آمریکا در آوریل ۲۰۲۱ ترکیه را پس از آن که سامانه دفاع هوایی «اس-۴۰۰» روسیه را خریداری کرد، از برنامه فروش جنگنده‌های «اف-۳۵» حذف کرد. اردوغان، سپس در همان سال، گفت که واشنگتن به آنکارا پیشنهاد کرده است به جای آن اف-۱۶ خریداری کند که یک نسل از اف-۳۵‌ها عقب‌تر است.

اگرچه، این توافق مستلزم تایید کنگره است و بسیاری از قانون‌گذاران، به ویژه به دلیل موضع ترکیه درباره عضویت سوئد در ناتو، با این ابتکار مخالفند.

در حال حاضر تنها مجارستان است که باید با الحاق سوئد موافقت کند تا این کشور به عضویت این ائتلاف نظامی درآید.

برای عضویت در ناتو، باید همه کشور‌ها با آن موافقت کنند. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر